+36203369797 info@utaznijoo.hu
Oldal kiválasztása

Málta a mediterrán világ egyik gyöngyszeme.

 Sziciliától 80 km-re fekvő Málta, a mediterrán világ egyik gyöngyszeme, nem csupán a napfény, a türkizkék tenger és a lenyűgöző történelmi emlékek otthona, hanem egy olyan hely is, ahol a kultúra, a gasztronómia és a vendégszeretet egyedülálló ötvözetével találkozhat az oda látogató. 

Az évezredek óta lakott szigetország mindössze kb 500e fős lakosságával és apró méreteivel a világ 10. legkisebb szigete. Óriási veszteség lenne nem  felfedezni az egész szigetet, főként mivel a történelem során számos nagyhatalom birtokolta, így nagyon sokféle kultúra nyomait fedezhetjük fel csavargásunk során, a görögtől a rómain át a brit és francia kultúrákat, különböző lovagrendek hagyatékaival tarkítva. 

Így aztán akár pihenésről legyen szó a csillogó homokos strandokon, akár barangolásról a festői városok kanyargó utcáin, Málta minden látogató számára tartogat valami különlegeset.

A főváros, Valletta, a Világörökség része, egy igazi ékszerdoboz. A város csodásan ötvözi a sokféle kultúra nyomát a modern életstílus jegyeivel, bármerre vezet is az utunk mindenhol meglepetésben lehet részünk. Valetta amennyire kicsi, annyira nyüzsgő nagyvárosias hangulatot is áraszt. Bár csupán néhány ezren lakják, kedvelt turista célpont, így mindig izgalmas elénk benyomást kelt. 

A máltaiak kedves, nyitott, igazi mediterrán stílusú emberek, barátságosak, szeretik az országukat, és szeretik élvezni az életet. Ebbe természetesen beletartozik, hogy kiváló a konyhájuk, ami, mivel a tengeri élet sokszínűségére épül, nem csupán változatos és finom, de egészséges is. Ha már eszünk, igyunk is, öblítsük le a gazdag ételeket egy pohár máltai borral és élvezzük az élet pezsgését.

A sziget bármely pontján járunk, mindenhol  

tapasztalhatjuk a helyiek barátságosságát és kedves vendégszeretetét, legyen az egy családi étterem, ahol megkínálnak egy finom házi készítésű étellel, vagy éppen egy piaci stand, ahol szívesen osztják meg velünk a helyi ételek és italok legjobb titkait. Bár a máltaiak máltaiul beszélnek, az angollal bárhol elboldogulunk.  

Málta ideális helyszín az élvezetek halmozására is, hiszen a fent leírtak mellett mind az aktív sportok szerelmesei, mind a pihenésre vágyók megtalálják a számukra ideális kikapcsolódási formákat. Búvárkodhatunk a türkizkék tengerben, szörfözhetünk vagy vitorlázhatunk,  bringázhatunk az öblök mentén kanyargó utakon, vagy túrázhatunk a sziget hegyes részein. Szervezhetünk hajókirándulást a sziget körül, vagy bérelhetünk autót is hogy a saját tempónkban fedezzük fel Málta rejtett kincseit.

Málta kiváló hely azok számára is, akik a pihenés kevésbé aktív formájára vágynak. Akár egy szállodai wellness szolgáltatást keresünk, akár csendes, eldugott öblöket, mindkettőt megtalálhatjuk igényeink szerint. A tengerparti séták, a napozás, a gyógyvizekben való áztatás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy teljesen ellazuljunk és feltöltődjünk itt tartózkodásunk alatt. 

S ha még mindezek mellett más élményekre is vágynánk, előre rákészülhetünk néhány kulturális eseményre is, mivel a sziget egész évben bővelkedik koncertekben, színházi előadásokban, helyi ünnepekben, fesztiválokban vagy egyéb szórakoztató programban, melyeket a máltaiak szívesen megosztanak a látogatókkal is.

Ha kedvet kapunk egy kis vásárláshoz, Málta erre is számos lehetőséget kínál, válogathatunk kézműves termékekből, helyi művészek alkotásaiból és divatos ruhákból egyaránt. Érdemes célba venni a piacokat is, ami egy igazi mediterrán élmény, teli minden friss helyi gyümölccsel, zöldségfélével, tengeri herkentyűkkel. 

A leírtakból érzékelhető hogy Málta valóban egy csodálatos úti cél, mely mindenfajta turista számára kínál élményt, ha teheted, látogasd meg ezt a csodás szigetet.